Verslag Pata Rat dag 4

Vandaag zijn we wat vroeger opgestaan dan de maandag om zo veel mogelijk tijd te hebben voor het kluswerk deze dag. Dit omdat we op tijd de boel weer klaar moesten maken voor de BBQ met de tieners deze middag. De eerste strook beton ligt er in en binnen werden de wanden van het hoofdverblijf en de bijbehorende keukenruimte onderhanden genomen door de schilderaars. Ook in het sanitair gebouw werden flinke vorderingen gemaakt.

Nadat we weer een heerlijke lunch hadden gehad was het tijd om alles klaar te zetten voor de BBQ met de tieners. Eén van de hoogtepunten van de week. Intussen werd door het Hoeksteenmannenensemble de afwas gedaan.

Terwijl alles klaar werd gezet in de boomgaard boven de stad Cluj werden de tieners opgehaald. Het werd voor sommigen die de afgelopen jaren al waren geweest een warm weerzien met een aantal bekenden. Nadat er onder begeleiding van Rita Stout met de gitaar een aantal liederen waren gezongen, werd door Truus een getuigenis gedeeld. Daarna was het de hoogste tijd om met de BBQ te beginnen, dat wil zeggen met het vol laden van de borden. Want een BBQ in Roemenië betekent eerst alles klaar grillen en dan in één keer van alles wat op je bord doen.

Nadat een ieder zijn buikje vol had werd alle schroom afgelegd en was er tijd om volop aandacht voor elkaar te hebben. Het werd een gezellig samenzijn, waarbij allerlei buitenlucht spelletjes werden gedaan. Ook was er de nodige muziek met dans. Zo vloog de tijd voorbij en werd het tijd om weer afscheid van elkaar te nemen. Verbazingwekkend hoeveel mensen er in een busje gaan. Nadat de tienerjeugd en anderen vertrokken waren, en wij de boel weer op hadden geruimd voor vertrek, was er een moment van bezinning en werden door verschillenden uit onze groep hun gevoelens en emoties over de middag gedeeld. Een bijzonder moment dat we mochten afsluiten met gebed.

Op naar morgen, wanneer er weer geklust zal worden en er weer kinderwerk is. Aansluitend aan het kinderwerk zullen er voedselpakketten worden uitgedeeld in Dallas, zoals de buurt heet.